Filologen #1 2012: Utmarka

For Filologen #1 2012 med tema «Grenser» skrev jeg om krimserier på TV, 22. juli og «det Andre».

Den ettersøkte drapsmannen, sier han, er en ensom ulv. En mann i tredveåra, utdannet og belest, og som sannsynligvis ikke skiller seg ut fra mengden. Han har bare et verdensbilde som har gått litt på tvers av det aksepterte, og mener at det kun er hans personlige inngripen som kan forhindre at det går rakt mot Ragnarok med samfunnet vårt. Det er som ordene klør seg fast i hjernen. Ensom ulv. Lone gunman. Selverklært frelser. Det skal liksom ikke mye til for at dette minner om en annen.

[…]

HF-studentens forsvarsmekanisme #1: ufarliggjøring gjennom litteraturanalyse. Få monsteret tilbake til verdenen av tekst og motiver, der jeg kan slåss mot det med mine foretrukne våpen, min penn ladd med det skarpeste blekket og mitt viskelær som tar bort det som ikke vil bli bra. 

Hele teksten kan leses i PDF-versjonen av tidsskriftet her

Reklame

Posted

in

by

Comments

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: