Litterært feltarbeid

Blogg på forskning.no om muligheten for å lære noe om tekster ved å reise til stedene de handler om.

IMG_7466

«Høsten 2010, etter å ha jobbet med sagalitteratur på Cambridge i flere år, bestemte litteraturforsker Emily Lethbridge seg for å gjøre noe annet. Hun skaffet seg en gammel Landrover-ambulanse og gjorde den om til en campingbil, fraktet den til Island og begynte på sitt nye prosjekt: å kartlegge landskapet i alle kjente norrøne islendingesagaene. Av alle morsomme, spennende og rare forskningsprosjekter som har gjort at jeg tenkte «Hvorfor fant ikke jeg på dette?» – en følelse som mange sikkert vil kjenne seg igjen i – er dette en av kandidatene til å toppe lista.»

Hele teksten kan leses her.

 

Reklame

Posted

in

by

Comments

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: