Pilegrimsferden

flatøybok Siste helg i oktober dro jeg til Island for å bli med på en road trip til Viðidalstunga og Þingeyrar nord i landet – der man antar at Flatøybok, det største norrøne manuskriptet vi har igjen fra Island, ble skrevet på 1390-tallet. Saga Bok forlag utgir Flatøybok på norsk og arrangerte turen, som også inkluderte overrekkelse av boka til Alltingets president og festlig presentasjon på universitetet. I denne teksten skriver jeg om ildsjeler og kulturmennesker, nasjonsbygging, hellig krig og den overraskende gode maten man får på islandske bensinstasjoner. Blant annet.

Publisert i Klassekampen, 28. november 2015 

Reklame

Posted

in

by

Comments

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: